2-3 ноември 2020

Сертификационно обучение
Professional Scrum Master Foundations

Дати

2-3 ноември 2020

Място

Ню Харайзънс България

Лектор

Младен Томов

Какво ще научите след преминаване на курса?

Курсът дава задълбочени познания върху логиката и начина на функциониране на Scrum. С получените знания и умения в обучението, курсистите да съумеят да прилагат принципите на Scrum в продуктивна среда.

Ще се срещнат с възможни предизвикателства в проектите по Scrum и с възможни решения. В обучението са включени много упражнения, базирани на ролите, принципите и правилата на Scrum. Включително проект-симулация с анализ на всеки спринт.

Програмата

Продължителност: 2 дни / 16 уч. часа
Часове на провеждане: 09:00 – 16:30
Език на провеждане: български

 • Учебните материали са организирани така, че да подпомагат сертифицирането и знанията да бъдат приложими в работния процес.
 • Всяка тема включва дискусии и упражнения.
 • 1. Fundamentals of Scrum
  Learn about Agile Manifesto, values and principles and how can agile bring more value and manage risks compared with traditional delivery approaches.
 • 2. The Scrum Framework
  Understand Scrum Framework and the life cycle of Scrum including the events, artifacts and roles and responsibilities.
 • 3. Running a Sprint
  Deep dive into each of the events and discuss user stories, estimations, groomings, Definition of Done and Definition of Ready and how can we deliver value incrementaly.
 • 4. The role of the Scrum Master
  How can you be a servant leader of your team and support different stakeholders engagement? Facilitation, coaching and ensuring transparency.
 • 5. Backlog and estimations
  Learn the importance of Product backlog in Scrum, prioritization and estimations at different levels (ex: release; sprint)
 • 6. Working with people and teams
  We will discuss motivation, communication and clarity, giving feedback, team development and effective conflict resolution.
 • 7. Keeping Scrum healthy
  Assist your team to improve both the means and ends of their work by supporting them in problem detection and resolution as well as foster the culture of continuous improvement.

Защо да изберете Ню Харайзънс България?

 • 38 години глобално присъствие и know-how
 • Над 30 000 обучени курсисти в България от 2002 г.
 • 98% от нашите клиенти биха препоръчали обученията ни
 • Най-добър eвропейски център в глобалната мрежа на Ню Харайзънс за 2018, 2015, 2014 и 2012 г.
 • Център №1 за IT обучения в България според класацията Computerworld "ИКТ Топ 100" за 2018-2011 и 2008 г.
 • Персонализирани обучения според изискванията и нуждите на клиента

Лектор / учете от най-добрите

Младен Томов

Младен Томов

Лектор по гъвкави методологии и коуч

Има над 15 годишен опит в софтуерната индустрия, като е заемал различни роли. В първите 7 години от кариерата си работи като Java разработчик и софтуерен консултант. От 2010 насам разширява опита си с роли в управление на проекти, екипи и продукти. Заема ролята на Scrum Master, Product Owner, Product Manager, Software Engineering Manager.

Младен работи със силен фокус върху ползотворното прилагане на гъвкави методологии като Scrum и Design Thinking. Опитен инженерен професионалист с MBA, фокусиран в Business Excellence.

Опитът му включва наемане, мотивиране и управление на софтуерни инженери, провеждане на обучения и коучинг, комуникация с клиенти и партньори, част от Fortune 500 компании.

Работата му като софтуерен инженер и дългогодишното тясно взаимодействие с бизнеса, предпоставя неговата комплексна гледна точка върху изпълнението на проектите и работата със заинтересованите страни. Той умее да предоставя различни примери и да предизвиква задълбочен анализ на сложни практически казуси в дискусии с курсистите.

Аудитория

Обучението е подходящо за Scrum Master-и и за хора, които са заинтересовани страни в Scrum проекти. Курсът е подходящ за хора, които нямат опит в Scrum или Agile методологии, но им предстои да започнат да работят по проекти, в които Scrum се използва.

Подходящ е и, ако вече имате натрупан опит в Scrum, но до момента не сте посещавали обучение.

Ще бъде полезен за:
 • Product Owners
 • Scrum Masters
 • Developers
 • Team Leaders

Курсът дава задълбочени познания върху логиката и начина на функциониране на Scrum. Ще научите какви са ролите на всички участници в проекта. Ще научите за много от проблемите, които можете да срещнете и възможни начини за разрешаването им.

Запазете вашето място сега! / запазете датите

Курс Professional Scrum Master Foundations

2-3 ноември 2020
495
445
цена до 19 октомври

* Цената е без ДДС.

Изпит – Scrum.org

Scrum.org е един от световно признатите доставчици на сертификация и тренинги за Scrum. Създател и основно действащо лице в Scrum.org е Кен Швабер, един от създателите и визионерите на Scrum Guide.

Мисията на Scrum.org е да подобри доставката на софтуер чрез най-висококачественото Scrum обучение с най-актуалните учебни материали.

Сертификацията, прилежаща към обучение Professional Scrum Foundation е Professional ScrumMaster level I (PSM I).

Сертификатът Professional Scrum Master I валидира задълбочено разбиране и правилен подход към Scrum.

Scrum.org е съсредоточен предимно върху предоставянето на изпитно съдържание, което може да оцени реалните познания и професионализъм у кандидатите. Изпитите имат сравнително висок праг за успешно преминаване (85%) и релевантни спрямо практиката въпроси. Сертификатите са пожизнени и не изискват допълнителни плащания или подновявания.

Изпитът се полага онлайн.

Запазете вашето място!

Адрес

Ню Харайзънс България
бул. Драган Цанков 36
Интерпред, Блок А, етаж 6
София, 1040
+359 888 806 219

office@newhorizons.bg

Упътване

Имате въпроси? / свържете се с нас