(очаква се)

Сертификационно обучение
Professional Scrum Master Foundations

Дати

(очаква се)

Място

Ню Харайзънс България

Лектор

Младен Томов

Какво ще научите след преминаване на курса?

Ще се срещнете с възможни предизвикателства в проектите по Scrum и с възможни решения. В обучението са включени много упражнения, базирани на ролите, принципите и правилата на Scrum, включително проект-симулация с анализ на всеки спринт.

Курсът дава задълбочени познания върху логиката и начина на функциониране на Scrum. С получените знания и умения от обучението, ще съумеете да прилагате принципите на Scrum в продуктивна среда.

Ще се срещнете с реалните предизвикателства в проектите по Scrum и с възможни техни решения. В обучението са включени упражнения, базирани на ролите, принципите и правилата на Scrum, включително проект-симулация с анализ на всеки спринт.

Програмата

Продължителност: 2 дни / 16 уч. часа
Часове на провеждане: 09:00 – 16:30
Език на провеждане: български

 • Учебните материали са организирани така, че да подпомагат сертифицирането и знанията да бъдат приложими в работния процес.
 • Всяка тема включва дискусии и упражнения.
 • 1. Fundamentals of Scrum
  Learn about Agile Manifesto, values and principles and how can agile bring more value and manage risks compared with traditional delivery approaches.
 • 2. The Scrum Framework
  Understand Scrum Framework and the life cycle of Scrum including the events, artifacts and roles and responsibilities.
 • 3. Running a Sprint
  Deep dive into each of the events and discuss user stories, estimations, groomings, Definition of Done and Definition of Ready and how can we deliver value incrementaly.
 • 4. The role of the Scrum Master
  How can you be a servant leader of your team and support different stakeholders engagement? Facilitation, coaching and ensuring transparency.
 • 5. Backlog and estimations
  Learn the importance of Product backlog in Scrum, prioritization and estimations at different levels (ex: release; sprint)
 • 6. Working with people and teams
  We will discuss motivation, communication and clarity, giving feedback, team development and effective conflict resolution.
 • 7. Keeping Scrum healthy
  Assist your team to improve both the means and ends of their work by supporting them in problem detection and resolution as well as foster the culture of continuous improvement.

Защо да изберете Ню Харайзънс България?

 • 41 години глобално присъствие и know-how
 • Над 40 000 обучени курсисти в България от 2002 г.
 • 98% от нашите клиенти биха препоръчали обученията ни
 • Най-добър европейски център в глобалната мрежа на Ню Харайзънс за 2020, 2018, 2015, 2014 и 2012 г.
 • Център №1 за IT обучения в България според класацията Computerworld "ИКТ Топ 100" за 2020-2011 и 2008 г.
 • Персонализирани обучения според изискванията и нуждите на клиента
Младен Томов
Младен Томов

Лектор / учете от най-добрите

Младен Томов

Младен Томов

Лектор по гъвкави методологии и коуч

Има над 15 годишен опит в софтуерната индустрия, като е заемал различни роли. В първите 7 години от кариерата си работи като Java разработчик и софтуерен консултант. От 2010 насам разширява опита си с роли в управление на проекти, екипи и продукти. Заема ролята на Scrum Master, Product Owner, Product Manager, Software Engineering Manager.

Младен работи със силен фокус върху ползотворното прилагане на гъвкави методологии като Scrum и Design Thinking. Опитен инженерен професионалист с MBA, фокусиран в Business Excellence.

Опитът му включва наемане, мотивиране и управление на софтуерни инженери, провеждане на обучения и коучинг, комуникация с клиенти и партньори, част от Fortune 500 компании.

Работата му като софтуерен инженер и дългогодишното тясно взаимодействие с бизнеса, предпоставя неговата комплексна гледна точка върху изпълнението на проектите и работата със заинтересованите страни. Той умее да предоставя различни примери и да предизвиква задълбочен анализ на сложни практически казуси в дискусии с курсистите.

Оценки на курсистите (2018-2019) за Младен Томов

Аудитория

Обучението е подходящо за Scrum Master-и и за хора, които са заинтересовани страни в Scrum проекти.

Курсът е подходящ и за хора, които нямат опит в Scrum или Agile методологии, но им предстои да започнат да работят по проекти, в които се използва Scrum.

Ще бъде полезен за:
 • Product Owners
 • Scrum Masters
 • Developers
 • Team Leaders
 • Stakeholders in Scrum

Запазете вашето място сега! / запазете датите

Курс Professional Scrum Master Foundations

(очаква се)
550

Курс Professional Scrum Master Foundations

Разсрочено плащане

24 x 22,91

* Цените са без ДДС.

Изпит – Scrum.org

Scrum.org е един от световно признатите доставчици на сертификация и тренинги за Scrum. Създател и основно действащо лице в Scrum.org е Кен Швабер, един от създателите и визионерите на Scrum Guide. Мисията на Scrum.org е да подобри доставката на софтуер чрез най-висококачественото Scrum обучение с най-актуалните учебни материали.

Сертификацията, прилежаща към обучение Professional Scrum Foundation е Professional ScrumMaster level I (PSM I). Сертификатът Professional Scrum Master I валидира задълбочено разбиране и правилен подход към Scrum.

Scrum.org е съсредоточен предимно върху предоставянето на изпитно съдържание, което може да оцени реалните познания и професионализъм у кандидатите. Изпитите имат сравнително висок праг за успешно преминаване (85%) и релевантни спрямо практиката въпроси. Сертификатите са пожизнени и не изискват допълнителни плащания или подновявания.

Изпитът се полага онлайн и се заплаща отделно към Scrum.org. Цената му е $150 USD.

Запазете вашето място!


Адрес

Ню Харайзънс България
бул. Драган Цанков 36
Интерпред, Блок А, етаж 6
София, 1040
+359 885 666 815

office@newhorizons.bg

Упътване

Разсрочено плащане / за физически лица

За да подкрепим решението Ви лично да инвестирате в своите знания и професионализъм, създадохме услуга за разсрочено плащане без оскъпяване.

Всяко от нашите обучения със стойност от 1000 до 7000 лева с ДДС може да бъде закупено на изплащане за период между 2 и 24 месеца.

Разсроченото плащане не се комбинира с други отстъпки и промоции.

Имате въпроси? / свържете се с нас